Belgrade Calling - 'Kopanje groba' Faith No More za predsednika Srbije

Belgrade Calling 2012

Ekscentrični Faith No More i energični The Darkness uz grupe Public Image Limited, mlade The Horrors i grupu Ugly Kid Joe obeležili su sinoćno treće po redu veče Guarana Belgrade Calling Festivala.

Dan su na pravi način započeli Ugly Kid Joe kvalitetnim nastupom i svojim hitovima uprkos slabijem terminu oduševili mnoge članove publike. Naknadnim dolaskom u odeljak za novinare basista Cordell Crockett dokazuje da su u pitanju zaista dobri i opušteni ljudi, te bi svakako bilo zadovoljstvo videti ih u Srbiji i nekom drugom prilikom.

Mladi bend The Horrors naišao je na možda i najveće nezainteresovanje publike na celom festivalu. Činjenica je da je malo ko u Srbiji i čuo za britanski sastav, gde čitav nastup generalno nije preterano zaintrigirao prisutne posetioce.

Public Image Limited u Beogradu 2012

Usledili su Public Image Limited i legendarni Johnny Rotten koji intimnom atmosferom uz prigušena svetla prolaze kroz set listu sastavljenu od svojih najpoznatiojih numera. Na momente jednoličan nastup okončan je najvećim hitovima i nezaobilaznom Rise.

Na red dolaze eksplozivnost i neverovatna energičnost grupe The Darkness. Trčanje po bini, dubljenje na glavi, snažni rok rifovi i visoko pevanje frontmena Justin Hawkins-a nailaze na pozitivne reakcije publike.

Vidno je bilo da se svi prisutni dobro provode, te je dovođenje britanskog sastava u Beograd svakako bio pravi izbor. Vrhunac nastupa prema očekivanju tokom numere I Belive In A Thing Called Love.

Darkness u Beogradu 2012

Bela scenografija, žardinjere sa cvećem i tehničari u belom najavili su zvezde večeri - grupu Faith No More. Nakon manjih tehničkih problema momci u belom izlaze na binu i numerom Woodpecker From Mars otpočinju svoj nastup.

Specifična komunikacija sa publikom nailazi na pozitivne reakcije, gde je kao svojevrsni trenutak večeri izdvojena najava pevača Mike Patton-a za numeru Digging the Grave (Kopanje groba).

"Sledeću pesmu posvećujemo... novom predsedniku Srbije!", rekao je pevač uz jasnu aluziju na nekadašnje zanimanje predsednika Tomislava Nikolića.

Faith No More u Beogradu 2012

Neizostavne su bile i čuvena Epic i nadaleko poznata Easy, ali i 'Ajde Jano, pesma kojom su pre dve godine amerikanci izazvali opšte oduševljenje na Exit festivalu.

Veče u kasnim noćnim satima zatvaraju Sisters Of Mercy uz prigodnu atmosferu ali i malo mekšu reakciju publike koja je u solidnoj meri već počela da napušta festivalski prostor.

Sledi i finalno, četvrto veče manifestacije uz domaće snage koje uvek svakako treba podržati, što je potez organizatora koji zaslužuje samo reči hvale.

Generalno, Belgrade Calling Festival nakon tri glavne večeri može se proglasiti uspehom uz nadu da će se održati i dogodine uz još veću posetu i na još veće zadovoljstvo fanova širom Srbije i regiona.

Faith No More Belgrade Calling 2012

Izveštaj napisao Marko Jovanović

Foto: Tanjug{jcomments on}

Belgrade Calling 2012 - 'Kopanje groba' Faith No More za predsednika Srbije

Foto: Tanjug{jcomments off}

KOMENTARI

Komentari koji budu sadržali reklame, vređanje na bilo kakvim osnovama, provokacije i sl. biće obrisani!

Ostavi Komentar

Tvoja email adresa neće biti objavljena. Potrebni podaci su markirani *

POŠALJI