Heavy Metal Festival u Beogradu

Kliknite na sliku za uvećanje.

Heavy Metal Festival - Početak jedne tradicije

Heavy Metal Festival Beograd 2012

U nedelju, 27. maja, u dobro poznatom klubu Kuglaš održan je prvi po redu beogradski Heavy Metal Festival. Odlična svirka, dobar odziv, sjajna atmosfera i događaj bolji od očekivanog uz nastupe kragujevačkih Deadly Mosh, beogradske grupe Kuga, Toxicdeath iz Tuzle, takođe kragujevačkih Forever Storm, i na kraju sastava Bogamber iz Tuzle.

Svirka je počela bez zakašnjena gde je pred manjim brojem prisutnih grupa Deadly Mosh imala čast da zagreje atmosferu pred naredne bendove. Speed metal manijaci su otprašili svojim poznatim rifovima, a zatim binu prepustili poznatom beogradskom sastavu Kuga, čije su se pesme nedavno pojavile u filmskom ostvarenju Crna Zorica. Klub već prepun ljudi, otežano disanje i fenomenalna publika koja sa bendom ostvaruje odličan kontakt. Reči pesama su odzvanjale klubom, veliko oduševljenje donela je pesma Najcrnje noći sa istoimenog debi albuma.

Heavy Metal Fest Beograd

Sastav pokazuje da i dalje praši beogradskom metal scenom i daje informaciju da se može očekivati i vol.2 čitavog događaja. Binu zatim preuzima bosanski Toxicdeath koji nastavlja stopama prethodnika, održava odličnu atmosferu i ostavlja jak utisak na masu. Neumorna publika, od starijih klupskih veterana, do podmlatka metal zajednice, gromoglasno je pokazivala svoju podršku bosanskom sastavu što se moglo primetiti i po šutkama koje su bile prisutne kod gotovo svake pesme.

Nakon Toxicdeath-a, klub je ostao nešto prazniji, ali oni najuporniji ostali su do kraja i uz krike pozdravili grupu Forever Storm. Mogle su se čuti dobro poznate pesme poput Battle Cry, Gunslinger, Once Again, Who I Am, kao i numere koje će se naći na novom albumu, a koji se po rečima frontmena Stefana Kovačevića može očekivati krajem godine.

Heavy Metal Fest Kuglas

Dobro poznata energija nije izostala, zvuk na visokom nivou publiku nije ostavio ravnodušnom uz profesionalni nastup kao i uvek. Za sam kraj, tuzlanski Bogamber zatvorio je festival, pred nešto praznijim klubom, ali publika i sastav su ispoštovani pa je i njihova muzika ispunila prostorije kluba.

Solidan odziv publike, sjajno veče, kvalitetna svirka, ko nije došao propustio je odličan heavy metal događaj, ali se po najavama organizatora uskoro može očekivati i repriza, te se nadam još većem odzivu publike, još boljoj podršci bendovima i početku lepe tradicije.

Heavy Metal Festival Beograd

Izveštaj i fotografije: Anja Nikolašev{jcomments on}

KOMENTARI

Komentari koji budu sadržali reklame, vređanje na bilo kakvim osnovama, provokacije i sl. biće obrisani!

Ostavi Komentar

Tvoja email adresa neće biti objavljena. Potrebni podaci su markirani *

POŠALJI