Reakcije rok i metal zajednice na smrt Jon Lord-a

17-07-2012 9:55 Autor: Metal Serbia

Jon LordVest o smrti legendarnog klavijaturiste Jon Lord-a potresla je juče rok i metal zajednicu, gde nas je nakon duže borbe sa rakom pankreasa napustio jedan od istinskih muzičkih velikana.

Osim velikog broja fanova, među ožalošćenima su se našli i mnogi istaknuti rok, odnosno metal muzičari.

Neke od njihovih reakcija na nemio događaj prenosimo vam ispod.

Geezer Butler (Black Sabbath) - "Jako me je pogodilo da čujem za Jon-ovu smrt. Bio je jedan od najvećih muzičara moje generacije".

Slash (Guns 'n' Roses, Velvet Revolver) - "Danas je tužan dan za rokenrol. Napustio nas je Jon Lord, jedan od najvećih, najopasnijih i najtežih zvukova hevi metala. Unikat".

Mike Portnoy (Dream Theater) - "Jako sam tužan što čujem za smrt Jon Lord-a. Jedan od pionira težih klavijatura i istinski džentlmen".

Iron Maiden - "Veoma nam je žao što čujemo da je Jon Lord preminuo".

Joe Satriani - "Počivaj u miru Jon Lord".

David Coverdale (Whitesnake) - "Bilo je apsolutno zadovoljstvo poznavati Jon Lord-a i raditi sa njim. Već mi nedostaje".

Jordan Rudess (Dream Theater) - "Žao mi je što čujem da je Jon Lord preminuo. Bio mi je inspiracija".

Dee Snider (Twisted Sister) - "Upravo sam saznao da je Jon Lord iz Deep Purple preminuo. Neverovatan muzičar i istinski džentlmen. Izgubili smo velikana. Počivaj u miru".

Tom Morello (Rage Against The Machine, Audioslave) - "Počivaj u miru Jon Lord. Toliko sjajnih pesama i taj neverovatni zvuk. Hvala ti".

Joe Lynn Turner (Deep Purple, Rainbow, Yngwie Malmsteen) - "Smrt Jon Lord-a duboko me je pogodila. Ponosan sam što sam ga poznavao i imao čast da sa njim delim vreme. Bio je istinski nadaren i originalan, džentlmen muzičke industrije. Veoma će nam nedostajati. Počivaj u miru".


KOMENTARI

Komentari koji budu sadržali reklame, vređanje na bilo kakvim osnovama, provokacije i sl. biće obrisani!

Molimo vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila i osnovne kulture.

Komentari koji su napisani velikim slovima biće obrisani. Redakcija MetalSerbia portala ima pravo da obriše komentare koji su uvredljivi, neukusni i ne doprinose normalnoj diskusiji.

Ostavi Komentar

Tvoja email adresa neće biti objavljena. Potrebni podaci su markirani *

POŠALJI